VAN / EDREMİT - Kadriye Sağdinç İlkokulu

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda kutlandı. 23 Nisan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Çünkü ilk "Büyük Millet Meclisi", 1920 yılında, bugün açıldı. Günün çok anlamlı, başka bir özelliği daha vardır: Ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanan bugün, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

Nis

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıl dönümü yapılan törenlerle kutlandı.Okulumuzda da kutlama yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programına geçildi. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından çeşitli şiirler okundu.Van ile ilgili türküler söylendi.

Nis

Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü  tarafından Koruyucu Ağız ve Diş Eğitimi-Hijyen Eğitimi konularında okulumuz öğrencilerine seminer verildi.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan ''Akıl ve Zeka Oyunları'' yarışmasında okulumuz 4/D Sınıfı öğrencisi Bünyamin KESKİNER Mangala'da ilçe 2.si ,2/D Sınıfı Öğrencisi Elif Ecrin KIYAK ise Pentago'da ilçe 4.sü olmuştur.Çalıştırıcı olan öğretmenimiz Adil KIYAK'ı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109.Yıl Dönümü nedeniyle okulumuzda program yapıldı.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif ERSOY'un şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ile ilgili tören yapıldı.Ayrıca 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü nedeniyle il ve ilçemizde ilkokullar arası resim yarışması yapıldı.Yarışma sonucunda okulumuz 4/C Sınıfı öğrencisi Erjin EROL ilimizde 2.olmuştur.Öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Sosyal Etkinlikler kapsamında Van Valiliğince okulumuzda İllüzyon Gösterisi yapıldı.Gösteri esnasında öğrencilerimiz çok eğlendiler.

Mrt

Deprem Haftası kapsamında okulumuzda 4 Mart 2024 tarihinde Saat 14.00 te DEPREM TATBİKATI yapıldı.1.Siren sesi ile öğrencilerimiz ve okul çalışanları ÇÖK KAPAN TUTUN hareketi yaptılar.2.siren Sesi ile öğrenciler ve çalışanlar okul bahçesindeki deprem toplanma alanına elleri başlarını koruyacak şekilde çıktılar.Burada deprem öncesinde,esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili  açıklamalar Öğretmenimiz Başak ALP KUŞMAN tarafından yapıldı.Deprem Tatbikatı vukuatsız sona erdi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilçemizde yapılan 3 Şiir 1 Türkü yarışmasında okulumuz 4/A Sınıfı Öğrencisi Muhammed AKKOYUN Edremit ilçesinde 3.olmuştur.Sınıf öğretmeni Metin YAKAN'ı ,çalıştırıcısı olan Cumali BOZAN'ı ve emeği geçen herkesi kutlarız.

Şbt

Okulumuz Rehber öğretmeni tarafından Sağlıklı Yaşam,Verimli Ders Çalışma ve Blinçli Teknoloji Kullanımı ile ilgili okulumuz velilerine seminer verildi.

Şbt

Milli Eğitim Bakanımız tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Okulumuz 3-B sınıfından Muzaffer Burak Alkın adlı öğrencimiz hazırlamış olduğu 100 sözlüklü sözlük ile il 1. olmuştur. Öğrencimize İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nurettin Aras tarafından 1000 tl ödül ve bir set okuma kitabı hediye edilmiştir. Öğrencimizi ve öğretmenimiz Hatice Tekdemir Hocamızı tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı yapıldı.Birinci Dönemin değerlendirmesi ve zümre yönergesinde yer alan konular üzerinde duruldu.Çeşitli kararlar alındı.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ara tatil döneminde Edremit Belediyesince okulumuz öğrencilerine tatil şenliği ile ilgili tiyatro ve müzik eğlence programı sunuldu.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönemi karnelerin dağıtımı ile bitti.Öğrenci ,veli ve öğretmenlerimizin heyecanı görülmeye değerdi.Okul Müdürü tatil ile ilgili açıklamalar yaptı.Tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğne vurgu yaptı.Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatilin hayırlı geçmesi dileğinde bulundu.Tören sona erdi.